Egy mozibuzi kultnaplója

Minden, ami mozgókép, irodalom, geekség.

Januárban kezdődik a Twin Peaks klónsorozatának szánt Riverdale

riverdale-cw.jpgSzóval indul januárban egy nagyon neonos, nagyon fiatalos, nagyon középsulis köntösbe bújtatott Twin Peaks? Hiszem, ha látom, de a Riverdale-re keresztelt Archie-kaland tényleg elég sötétnek és rejtélyesnek tűnik az első képanyagok alapján. Hogy a Twin Peaks a suliban ígéretet be tudja-e váltani...nos, aludnunk kell még hozzá párat.

Ha nem ismerném a címadást, meg sem fordulna a fejemben, hogy a Riverdale az Archie-comics leghangsúlyosabb szimbóluma, mert a CW annyira nem dugdossa mindenki orra alá, hogy miről is fog szólni a széria valójában. A stratégia mindazonáltal jó: jó eséllyel nem kell ismernünk a képregényt ahhoz, hogy élvezni tudjuk az eléggé rejtélyes, misztikummal átszőni látszódó kalandot, melynek főszereplői történetesen egy képregény kockáiból lépnek elő. Egyébként röhejes is lenne, ha követelményként ismernünk kellene a hatvanas évek egyik legjobban vásárolt románcképregényét. Pontosan, én így tudnám a legegyszerűbben definiálni a fiatalok közötti hormontobzódást. Ebből a sorozat sem fog veszíteni, erre a nyakamat tenném.

riverdale.png

A tv-sorozat viszont nem elégszik meg ennyivel, a CW pedig amúgy lenyomott a torkunkon pár drámának csúfolt nyál-szériát, szóval a nagy ötlet egy gyilkosság, mely az egyik főbb szereplő bátyjának a halálát jelenti. Ha azonban a poszterre, pontosabban annak fülszövegére tekintünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ebből a hatosból valaki a tilosban jár, és mindent megtesz, hogy még csak a gyanú se terelődjön rá. Egyébként a sorozat inkább tűnik a 2015-ben újraindított képregényfolyam szellemi örökségének, mint az ízig-vérig szappanos '60-as években nagy sikert arató elődre. Riverdale, mutasd, mit rejtegetsz!



riverdale-poster-480x600.png

A bejegyzés trackback címe:

https://egymozibuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr5012053087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy mozibuzi kultnaplója

Érdeklődési köreimben elszenvedett élményeim mondatokká formált kivonatai

Friss topikok

Címkék

2016 (7) 6/10 (7) 7/10 (4) akció (8) amerika (4) animáció (6) animációs film (4) dráma (8) fantasy (4) film (16) horror (4) kaland (5) kritika (20) movie (17) sorozat (5) thriller (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása