Egy mozibuzi kultnaplója

Minden, ami mozgókép, irodalom, geekség.

Only Girl in the World - Bitten 1.évad

bitten_cast_large.jpgMostanában sokat forgok a guilty pleasure témakörön, hogy voltaképpen miért is néz az ember olyan sorozatokat - hogy témánál maradjunk -, amik rosszak. Vagy rossznak tűnnek elsőre. Mert ki szereti az idejét valami ganéval tölteni, ha nézhet igényes szériákat is? A választ természetesen én sem tudnám teljes mértékben feltérképezni, de a Bitten legalább azt váltotta ki belőlem, hogy tovább merengjek az élet értelmétől egy hangyányival kisebb problémán.

Praktikussági okokból itt, már rögtön a legelején letisztáznám, hogy a Bitten nem jó sorozat, de részről részre lépked szép lassan egyre feljebb azon a bizonyos lépcsőn. Néhány évvel ezelőtt ugyanez volt a helyzet a Teen Wolffal is, és ha ez a sorozat is tanul a hibáiból, mítoszt épít, mellé még ügyesen is kezeli a farkastémáját, akkor igen gyorsan ki fogja törölni a sok badarságot a fejemből, amit az első évad ültetett bele.

Mert egyébként a témával nem lenne semmi baj: az egyetlen női karaktert középpontba állító ötlet még izgalmasabban is elsülhetne. Ugyan magában hordozza az eszméletlen erős szexuális töltetet, amit az évad során olykor-olykor meg is villantanak (mindenki ezt a nőt akarja, valaki erre, valaki arra), de teljesen más irányba is el lehetne ezt az egészet vinni. Mondjuk ahhoz tessék izgalmasabb történetet és karaktereket írni, mert jelenleg nem ezért lehet előtte ragadni.bitten.jpgKezdésnek természetesen teljesen okés, hogy a falkaösszetételt, falkaösszetartást, és magát a farkaslétet helyezik a középpontba. A Bitten világának például eszméletlenül jól áll a komolyra vett hangulat: némi áltudományosságot beleszuszakolva (farkaslét-emberlét oda-vissza mosódása) hozzá tud tenni új dolgokat az eddig megismert érához. Például teljesen jó ötlet, hogy ezek a farkasok bizony a "mezei" fajtából valók: nincsenek természetfeletti képességek, így farkasformájukban harapnak, ember formában pedig a természetüknél fogva erősebbek.

Ez a sorozat is - visszaérve a Teen Wolf hasonlatra - be fogja majd látni, hogy problémát jelent még a farkasok animálása, és nehezen megoldható tévés keretek között, hogy ezek az élőlények a bozontos szőrzetükkel, tökéletes CGI-jal tetszelegjenek előttünk. Szerencsére az évad felétől nem is nagyon látjuk az ezen dolgozó szakemberek tettvágyát, ugyanis a Bitten farkasai inkább emberbőrben királykodnak, és nem változgatnak át, amikor úgy tartja a kedvük. Sokkal kifizetődőbb például egy jól megkoreografált összecsapást felvenni, mint fölös pénzeket ölni olyan gyatra komputer-animációba, amitől a néző gyomrában megfordul a mákos rétes. Vagy a túrós, édes mindegy, ezen a fronton erősen kikezdhető.mv5bmtkznda0mjg0ml5bml5banbnxkftztgwnjkwmdy0mte_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpgHogy akkor miért lehet mégis időt tölteni vele? Például, mert minimál cselekményével is fent tartja a nézői érdeklődést. Ha túllendülünk a szerelmi háromszögön, ami jó sok szexet, és nagyon kínos színészi játékot eredményez (Clay-t bárcsak feledni tudnám), és inkább a falkával, a karakterek falkában betöltött szerepével foglalkozunk, akkor hamarabb elrepül a tizenhárom részes első évad, mint gondolnánk. Aztán, ki tudja, hátha meglepnek minket a továbbiakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://egymozibuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr3312155987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy mozibuzi kultnaplója

Érdeklődési köreimben elszenvedett élményeim mondatokká formált kivonatai

Friss topikok

Címkék

2016 (7) 6/10 (7) 7/10 (4) akció (8) amerika (4) animáció (6) animációs film (4) dráma (8) fantasy (4) film (16) horror (4) kaland (5) kritika (20) movie (17) sorozat (5) thriller (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása